O meni

Moje ime je Petar Ninić i za sebe kažem da sam agroekonomista koji je „zastranio“ u proizvodnju. Zvanično, inženjer poljoprivrede za agrarnu ekonomiju i ruralni razvoj, koji sebi nije mogao da dopusti da ne zna da ukalemi ili oreže voćku, odgovori na vječni mit „KAN i UREA, zajedno ili odvojeno?“, projektuje navodnjavanje...

Projekti

Višegodišnji član nekoliko najboljih timova u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju projektni menadžment u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Projektni operativac koji je sarađivao sa najviše žena preduzetnica u BiH.

Marketing

Zaljubljenik u agrobiznis i njegov najkreativniji dio – marketing. Zagovornik koncepta „primijenjeni marketing“, koji se fokusira na konkretne (operativne) marketinške aktivnosti, namjenski osmišljene za agrobiznis. Zaluđen metodologijom „storytelling marketing“, koju primjenjujem kod pričanja viceva, propovijedanja vlastitih i tuđih dogodovština, ali i kod brendiranja različitih agrobiznis inicijativa.

Vještine

Borac za očuvanje odomaćenih - starih sorti voća. Pokretač Rasadnika starih i otpornih sorti voća NINIĆ, porodičnog agrobiznisa koji se uspješno razvija već pet sezona. Dobar poznavalac tehnologije proizvodnje voćnih sadnica, kao i tehnologije prevođenja različitog voća iz čvrstog u tečno agregatno stanje.„Najbolji voćar među agroekonomistima!“, kako bi to rekao mr Dragan Brković sa Poljoprivrednog fakulteta u Banjoj Luci.

Suosnivač konsultantske agencije Agro Biznis Servis

Koja se bavi pružanjem stručne poslovne podrške domaćim agrobiznis inicijativama, kako u procesu njihovog nastajanja, tako i u procesu njihovog daljeg razvoja i poslovanja. Član Slow Food Convivium-a „Potkozarje Podgrmeč“, koji ima za cilj očuvanje agrobiodiverziteta i vrijednosti lokalne hrane proizvedene na tradicionalan način.

Hobiji

Ljubitelj stripova i strip ekranizacija. Omiljeno štivo „Bašta sljezove boje“. Slušam Brkove, Boru Drljaču, Iron Maiden i Halida Bešlića. Između ostalog i uvijek zajedno. U slobodno vrijeme izvodim mlade na svadbama i držim govore na porodičnim veseljima. Pecam, radim zgibove, putujem Bosnom i fotografišem momente u vremenu. Životna želja – harmonika.

Savjet mladima, kao i onima koji se osjećaju tako:

Počnite razmišljati o pokretanju vlastitog biznisa. „Self-employed“ titula je sloboda modernog doba!

Ukoliko vam je potrebna podrška u procesu pokretanja vlastitog biznisa ili unapređenju postojećih biznis inicijativa, o kojima ćemo diskutovati u kafani, na njivi, online ili telepatski, stojim vam na raspolaganju.